31 maj 2018
19:30

BAIK 2

Referat: Unbyns IF - BAIK 2

Äntligen hemmapremiär! Efter ett par veckors avbrott i matchschemat kunde vi äntligen beträda gräset (nåja?) hemma i byn. Alltid skönt att få komma ut till match inför 60-70 åskådare som tagit sig till en solig kväll. Dessutom fick dom se oss i våra nya matchställ. Det gjorde att gruppen taggade till lite extra...

Vi startar med Mackan i mål, Majne, Werme, Blurk och Stefan i backlinjen. Johnny, Kris och Martin på mitten, Jensa och Bulan på kanterna med Adde Adinho framåt. Avbytare var Danne, Gaz och Berna.

Matchen börjar jämnt där båda lagen har anfall, förvånansvärt strukturerade med tanke på underlaget. Efter hand tar vi lite kommando och skapar framförallt mer. VI har ett par hörnor där bollen dansar omkring på mållinjen. Adde har ett par halvlägen m.m. Dom skapar i stort sett ingenting förutom en liten halvchans där deras spelare bryter in men skjuter över.

Vi har haft den låga solen i ögonen i hela första halvlek och det blir skönt att komma ut med solen i ryggen i andra. Efter en tio minuter får vi en frispark 15 m ut som Martin och Danne överlägger om. Danne tar den och skottet går mitt i mål, men mitt i solen också (för keepern) så där har vi 1-0. 10 minuter senare kan vi utöka efter att Gaz slagit ett bra inlägg som deras försvarare oturligt får snedträff på och bollen går i en båge över keepern. VI spelar rätt bra nu under en period även om vi fortfarande inte kommer ut på kanterna nog mycket.

I slutet gör dom ett sista försök och skapar några heta chanser, men Stefan kan blocka den farligaste på ett bra sätt. Med nån minut kvar kan vi få ut en boll på Bulan som vänder bort sin back och vänder sida till en helt fri Majne som lobbar över den utrusande målisen - ridå!

En härlig seger med ramstarkt spel över hela banan. Försvarslinjen riktigt stabil, och släpper inte till något. Stefan bra offensivt, speciellt i första halvlek. På mitten är spelet mycket fysiskt men Johnny och Kris vinner den kampen med Martin som kan vända upp med boll en del och skapa framåt. Adde gör en mycket stark match med mycket löp och uppoffrande spel och stark som bollmottagare. På kanterna har vi bra löp där speciellt Jensa i första får mycket att göra.

Totalt sett en mycket glädjande vinst i nya matchtröjorna!